Méteres havat hozott a ciklon New York államba

2020. december. 18 13:08

Történelmi havazást jegyeztek az elmúlt órákban az Egyesült Államok északkeleti területein. Több helyen évtizedek óta nem látott mennyiségű hó hullott.

Az Atlanti-óceán felett, az USA keleti partjai közelében ciklon hozott kezdetben esőzést a délkeleti államokra, majd útját észak felé folytatta; a csapadék egyre több helyen havazásra váltott. Kevesebb mint 24 óra leforgása alatt az Egyesült Államok északkeleti területein több helyen jelentős mennyiségű, akár fél métert meghaladó hó hullott. A legnagyobb havazásról a New York államban található Binghamtonból adtak hírt, 114 centiméteres havat jegyeztek, mellyel több évtizedes rekord dőlt meg. Sok helyen több hó hullott az elmúlt pár órában, mint tavaly télen összesen.

Time-lapse videó Binghamton, New York, 12 óra leforgása alatt. Felvétel: Ben Barnum

Fotó: Andrew Banas

Fotó: Carrie Canonico DiZenzo

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.