Mutatjuk, hogy mikor érkeznek a hidegfront záporai, zivatarai

2018. augusztus. 25 8:14

A szombat esti órákban várhatóan egy nagy kiterjedésű csapadékzóna éri el nyugat, délnyugat felől az országot. Több helyen okoz záporokat, zivatarokat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a szombat estétől, vasárnap reggelig terjedő időszakban. A legtöbb eső várhatóan a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében hull majd. Arrafelé helyenként, rövid idő alatt akár 30-40 milliméter eső is lezúdulhat. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap napközben fokozatosan gyengül a csapadék tevékenység, főként a Dunától keletre fekvő területeken számíthatunk további záporokra, zivatarokra.

Szombat, 19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.