Mutatjuk, hol várható havazás csütörtökön

2023. április. 05 15:26

A hideg mellé északkeleten hópelyhek is érkezhetnek csütörtökön, akár síkvidéken is lehet havazás. Több centiméteres, olvadozó hóréteg alakulhat ki hazánk északkeleti tájain.

Hazánktól északkeletre sekély ciklon örvénylik, melynek köszönhetően csütörtökön, a délelőtti óráktól kezdődően északkelet felől egyre nagyobb területen várható csapadék. Az északkeleti megyékben hóra válthat az eső, változó intenzitású havazás érkezhet egészen péntek reggelig. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és környezetében (Hajdú-Bihar megye északkeleti részén, valamint a Bodrogközben is) több centiméteres, egyes forgatókönyvek alapján akár síkvidéken is 5 centimétert meghaladó friss, olvadozó hóréteg is kialakulhat, míg a Zempléni-hegységben 10 centimétert meghaladó mennyiség is összegyűlhet.

A fagypont körüli hőmérséklet miatt a várható hómennyiség előrejelzése jelentős bizonytalansággal terhelt.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük, hol várható havazás csütörtök reggeltől péntek reggel 8 óráig:

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell holnapig számítani.
A parlagfű virágporának mennyisége a csapadékos tájakon lecsökkent, de még mindig a tüneteket okozó, közepes tartományban alakul, a szárazabb területeken pedig továbbra is magas, esetenként elérheti a nagyon magas szintet is.

A légnyomás nem változik.