Mutatjuk, hol várható havazás szombat estig

2021. március. 19 14:04

Hózáporokra, néhol kisebb havazásra is van esély az előttünk álló órákban. Többfelé hófoltos tájra ébredhetünk szombaton, estig több helyen átmeneti, néhány centis hóréteg is kialakulhat.

Pénteken, a kora délutáni órákban elszórtan kialakulhatnak hózáporok, melyekhez jég és hódara is társul. Néhol, elsősorban a Dunántúl északnyugati részén, illetve Baranyában zivatar is előfordulhat. Átmeneti szünet után a szombat éjjelt kisebb havazás, hózáporok kísérhetik. Szombat reggel többfelé hófoltos tájra ébredhetünk, helyenként néhány centiméteres hóréteg is kialakulhat, főként a Nyugat-Dunántúlon. Szombaton napközben a Duna-Tisza-közén zápor, hózápor, jég- és hódara zápor kialakulhat, amelyet néhol zivatartevékenység is kísérhet. Szombat estig 1-3 centiméter körüli hómennyiség is lehullhat hazánk középső és nyugati tájain, mely azonban olvadásnak is indul vasárnap.

Az alábbi térképeken a legfrissebb modelleredményeket szemléltetjük péntek déltől szombat 22 óráig.

A várható hómennyiség péntek déltől szombat reggel 8 óráig

A várható hómennyiség péntek déltől szombat 22 óráig

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.