Mutatjuk, hol várható havazás szombaton

2022. január. 21 14:21

Hazánk nyugati és déli megyéiben örülhetnek a tél szerelmesei, nagy területen kifehéredik a táj és akár néhány centiméteres hóréteg is összejöhet.

Szombat éjjel, hajnalban északnyugat felől újabb csapadékzóna éri el hazánkat. A Dunántúlon nagy területen, valamint a déli tájakon több centiméter hó hullhat; 5 centimétert meghaladó hórétegre elsősorban a Dunántúl középső területein van esély. A hóval borított területeken, leginkább a Bakonyban az erős szél hordhatja a havat.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük, hová, mennyi hó érkezhet szombat délig.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.