Mutatjuk, hol várható ma a legtöbb eső

2020. december. 22 9:01

A borult, szürke időt a mai nappal kezdődően eső is tarkítja. Kisebb eső várható ma, északkeleten hullhat jelentősebb mennyiség.

Melegfront csapadékzónája érte el hazánkat északnyugat felől, ezzel jelentős enyhülés veszi kezdetét. A következő napokban akár 15 fokig is melegedhet az idő, főként a déli területeken.

Kisebb eső várható a mai napon: északkeleten, valamint Győr környékén veheti kezdetét jelentősebb esőzés, itt 5 milliméter is lehullhat; más tájakon azonban jellemzően 3 milliméter alatti mennyiség várható, de a délnyugati területek akár ki is maradhatnak a mai esőből. A csapadék java a délutáni óráktól kezdődően jelentkezhet. A Mátrában, a Bükkben és az északkeleti határ mentén átmeneti jelleggel havas eső is eshet.

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.