Mutatjuk, meddig fog esni az eső, óráról órára

2024. január. 18 8:02

A csütörtöki nap folyamán egy ciklon csapadékrendszere vonul át hazánk felett. Mutatjuk, mikor szűnik meg a kitartó esőzés.

Az éjszakai órákban nagy kiterjedésű csapadékzóna érte el az országot, amelybők csütörtök délelőtt többfelé kell esőre, záporra számítani. Az északi vármegyékben jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A déli óráktól nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, az esőzés fokozatosan keletre helyeződik.

Az alábbi összeállításban térképeken szemléltetjük a csapadékmező várható alakulását csütörtök reggel 9 óra és késő este 23 óra között az AROME időjárás-előrejelző modell legfrissebb számításai alapján.

A térképek a csapadék intenzitását jelölik. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

15 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.