Mutatjuk, mennyi eső és hó várható a következő órákban

2021. január. 23 11:22

Szombat estig főként a Dunántúlon várható esőzés, mely késő délutántól, estétől a keleti területekre is kiterjed. Havazás főként az Alpokalján és a Kisalföld egyes részein valószínű.

Nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső szombaton. Kezdetben a Dunántúlon, késő délutántól már keleten is valószínű esőzés. Zala, Somogy és Veszprém megyékben zivatar is kialakulhat, melyet apró szemű jég és viharos széllökések kísérhetnek. Szombat este 8 óráig a Dunántúlon hullhat majd a legtöbb eső, a legnagyobb területen 5 milliméter körüli mennyiség, az esőzés azonban éjszaka is folytatódik – vasárnap délelőtt 10 óráig már hazánk legnagyobb részén elérheti a lehullott mennyiség az 5 millimétert.

Havazásra leginkább az Alpokalján és a Kisalföld egyes részein számíthatunk, ezeken a területeken az eső a késő délutáni, esti óráktól egyre inkább havas esőre, havazásra vált. Vasárnap reggelig a térségben jellemzően lepel és 3, 4 centiméter közötti vizes, tapadó hó hullhat, mely olvadozni fog. A Kőszegi-hegység magasabb csúcsain akár 5 centimétert meghaladó mennyiség is hullhat.

Az alábbi térképek segítségével a várható csapadékösszegeket mutatjuk be szombat reggeltől szombat 20 óráig, illetve vasárnap délelőtt 10 óráig, a legfrissebb modelleredmények alapján. Az utolsó térképen a halmazállapot-váltás legvalószínűbb területeit is szemléltetjük.

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

A csapadék várható mennyisége szombat, 20 óráig

Vasárnap délelőtt 10 óráig

Az alábbi térkép szemlélteti, mely területeken valószínű a halmazállapot-váltás vasárnap 0 óra környékén. A kék és zöld színek esőt, a lila árnyalatok pedig havazást jelölnek.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás