Mutatjuk, mennyi hó hullhat szerda reggelig

2021. január. 19 11:34

Ónos eső és havazás is szerepel az előttünk álló éjszaka palettáján. Jelentősebb hóra északkeleten számíthatunk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén várható a legnagyobb mennyiség.

Melegfront éri el hazánk térségét, enyhülés veszi kezdetét. Kedd estig az Alföldön és északon több helyen kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás, itt többnyire lepelnyi, a Tiszántúlon, északkeleten 1-2 centiméter friss hó hullhat. Az esti, késő esti óráktól kezdődően észak felől újabb hullámban várható csapadék, havazásra azonban főként keleten, északkeleten kell számítani. Északkeleten szerda reggelig hozzávetőleg 3-6 centiméter, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén akár 6-8 centiméter hó is hullhat.

Az alábbi térképen a szerda reggel 8 óráig várható hó mennyiségét láthatjuk centiméterben, az ECMWF modell előrejelzése alapján.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.