Mutatjuk, mennyi hóra számíthatunk kedden

2019. január. 21 18:05

Hétfőn késő este egy mediterrán ciklon éri el dél felől hazánkat, amely a keddi nap folyamán az ország délkeleti felén többfelé okoz havazást.

Keddre virradó éjszaka a déli, délkeleti megyékben havazás kezdődik, amely kedden napközben fokozatosan északkelet felé terjed át. A délelőtti óráktól már a Tiszántúlon is egyre több helyen havazhat. A Legtöbb hó Baranya, Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megye déli részén valószínű. Ezeken a területeken összességében 5-10 centiméter hó várható. A déli, délkeleti határvidéken és a Mecsekben akár 10 centiméternél több is hullhat, ugyanakkor a Miskolc-Budapest-Zalaegerszeg vonaltól északra legfeljebb jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő.

Szerdán a mediterrán ciklon újabb havazást okoz, ezúttal már országszerte várható néhány centiméternyi friss hó.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.