Mutatjuk, mennyi hóra számíthatunk szerda estig

2019. január. 07 9:37

Hamarosan újabb havazás veszi kezdetét hazánkban, amely több helyen egészen a szerda délutáni órákig kitart az országban.

A hétvégi országos havazást követően hétfő estétől egy újabb melegfront helyeződik hazánk fölé. Északnyugat felől egyre nagyobb területen kezd el hullani a hó. Kedd reggelig a Dunántúl északi részén hullhat néhány centiéter friss hó, majd napközben a havazás átterjed az ország egész területére. A déli óráktól a Dunántúlon a havazást helyenként ónos eső, havas eső, eső válthatja fel. Szerda estére az ország legnagyobb részén újabb jelentős hóréteg alakul ki. A több hó várhatóan az ország északi felén hull, arrafelé 4-10 centiméter valószínű, de az Északi-középhegységben és a Pilisben 10-15, a Börzsönyben pedig 20 centiméter körüli mennyiség is összejöhet szerda estig. A legkevesebb hó a Dél Dunántúlon, valamint Duna-Tisza-közének déli részén várható, ott 2-4 centiméterre lehet számítani.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az esti órákban észak felől egy hidegfront érte el hazánkat, minek hatására lehűl az idő. A front az érzékenyebbeknél fáradtság és tompaság érzést okozhat. Görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. A megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A tiszafafélék, a juhar, valamint a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet.
A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.