Mutatjuk, mennyi hóra számíthatunk szombaton

2022. január. 07 10:00

Mediterrán ciklon hoz komolyabb havazást hazánk keleti tájaira. A legtöbb hó délkeleten hullhat, itt vasárnap reggelig 10 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Szombat hajnalban, kora reggel mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat dél, délkelet felől. A keleti, délkeleti megyékben egyre nagyobb területen havazás kezdődik, mely több helyen az egész napot végigkíséri. A legtöbb hó a délkeleti tájakon várható. Szombat 22 óráig jellemzően 3-5 centiméter közötti mennyiség valószínű az ország keleti felén, de 7  centiméter körüli mennyiség is összejöhet hazánk délkeleti sarkában. Az éjszakai órákban még folytatódik a havazás, vasárnap reggelre délkeleten 10 centiméteres hóréteg is kialakulhat. A csapadékzóna reggelre elhagyja hazánkat.

Vasárnap a Dunántúlon várható kisebb havazás, itt azonban mindössze lepelnyi hómennyiség valószínű.

Várható hóvastagság szombaton, 22 órakor

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.