Mutatjuk, mennyi hóra számíthatunk szombaton

2022. január. 07 10:00

Mediterrán ciklon hoz komolyabb havazást hazánk keleti tájaira. A legtöbb hó délkeleten hullhat, itt vasárnap reggelig 10 centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Szombat hajnalban, kora reggel mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat dél, délkelet felől. A keleti, délkeleti megyékben egyre nagyobb területen havazás kezdődik, mely több helyen az egész napot végigkíséri. A legtöbb hó a délkeleti tájakon várható. Szombat 22 óráig jellemzően 3-5 centiméter közötti mennyiség valószínű az ország keleti felén, de 7  centiméter körüli mennyiség is összejöhet hazánk délkeleti sarkában. Az éjszakai órákban még folytatódik a havazás, vasárnap reggelre délkeleten 10 centiméteres hóréteg is kialakulhat. A csapadékzóna reggelre elhagyja hazánkat.

Vasárnap a Dunántúlon várható kisebb havazás, itt azonban mindössze lepelnyi hómennyiség valószínű.

Várható hóvastagság szombaton, 22 órakor

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.