Mutatjuk merre kell esőre, hóra számítani, óráról órára

2021. december. 04 18:02

Az éjszakai órákban melegfront éri el hazánkat, amelyhez nagy kiterjedésű csapadékzóna tartozik. Lássuk mikor kell esőre, havazásra számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a melegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt, havas esőt, havazást vasárnapra virradó éjszakától egészen a hétfő hajnalig tartó időszakban. A front várhatóan először az északnyugati megyékben lesz a legaktívabb, majd a csapadéktevékenység az éjszaka második felében gyorsan átterjed az ország többi részére. Többnyire 8-15 milliméter csapadék valószínű az országban, de kisebb körzetekben akár 20 millimétert elérő mennyiségű eső is hullhat. Az északi megyékben jellemzően hó, míg a középső és déli megyékben havas eső, eső valószínű.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

Vasárnap 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.