Mutatjuk, merre öltözhet fehérbe a táj kedd estére

2018. november. 26 13:38

A kiadós esőzést okozó mediterrán ciklon keddre hazánktól kissé délebbre helyeződik, ezáltal utat enged az északról beáramló hideg levegőnek. Egyre nagyobb területen az esőt havazás váltja fel.

A hétfői esőzést követően még kedden is többfelé számíthatunk csapadékra, amely a délkeleti tájakon nagyrészt eső formájában hull, de a Dunántúlon, az Alföld északi területein, valamint az Északi-középhegység térségében egyre több helyen a havazás lesz a jellemző. A legtöbb hó várhatóan a Mátrában, a Bükkben, illetve a Zempléni-hegységben hull. Arrafelé akár 10-20 centiméteres hóréteg is kialakulhat szerda délig. A Bakonyban és a Budai-hegységben 4-8 centiméter valószínű. Síkvidéken a meleg talajfelszín, valamint a kevéssel fagypont feletti levegő hőmérséklet miatt legfeljebb 1-4 centiméternyi vizes, kásás hóréteg alakulhat ki.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.