Mutatjuk, merre várható eső és hó a ciklonból, óráról órára

2021. december. 12 10:44

A hazánktól keletre örvénylő ciklon csapadékzónája a Tiszántúlra és a Duna-Tisza-közére is benyúlik. Bemutatjuk, meddig kell csapadékra számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a mediterrán ciklon az ország mely részeire hoz esőt, havas esőt, havazást vasárnap és hétfőn délelőtt. A ciklon a keleti megyékben lesz a legaktívabb, a Dunántúlon egyáltalán nem kell csapadékra számítani. A Tiszántúlon és a Tisza vonalában viszont jelentős mennyiségű, 8-15 milliméter csapadék valószínű. Kezdetben eső, havas eső lesz a jellemző, majd vasárnap délutántól már egyre inkább havazásba vált át a csapadék halmazállapota.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

 

Vasárnap 11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.