Mutatjuk, merre várhatók záporok, zivatarok a délutáni, esti órákban

2023. március. 10 14:09

Nyugat felől hidegfront közelíti meg hazánkat, amelynek előterében egyre többfelé kedvezővé válnak a légköri feltételek intenzív záporok, zivatarok kialakulásához.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint az érkező hidegfront előtt az ország mely részein mikor alakulnak ki záporok, zivatarok. Péntek délután kezdetben a Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben alakulnak ki az első zivatarok, majd a kora esti órákban a csapadéktevékenység kelet felé terjeszkedik. Az éjféli órákban az esőzés egyre inkább az Alföld térségére korlátozódik, majd reggel már csak néhol fordulhat elő kisebb eső, zápor. Szeszélyes területi eloszlásban várható csapadék. Általában 2-7 milliméter valószínű, de egy-egy intezívebb zivatargócban akár 20 milliméternél is több hullhat. A Nyugat-Dunántúlon pedig akár nagyobb területek is teljesen kimaradhatnak a csapadékból.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Péntek délután 15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.