Mutatjuk, merre várhatók zivatarok pénteken, óráról órára

2020. június. 04 14:43

Péntek reggel egy hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására egyre több helyen kell záporokra, zivatarokra számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt péntek hajnaltól az éjféli órákig. Szinte az egész országban esni fog. Többfelé számíthatunk kiadós mennyiségű (akár 15-25 milliméter) csapadékra, a legkevesebb az Alföld délkeleti területein hull várhatóan. Már a kora reggeli, délelőtti órákban is számíthatunk esőre, záporra, de az intenzívebb zivatarok a kora délutáni órákban érik el az országot. Az esőzést okozó felhőtömb fokozatosan nyugatról kelet felé helyeződik át. Szombat hajnalra az északkeleti megyékben is megszűnik a csapadékhullás. Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Péntek, hajnali 4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.