Mutatjuk, mikor áll el átmenetileg az eső, óráról órára

2023. december. 01 9:17

Továbbra egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Péntek délutántól átmenetileg kevesebb helyen számíthatunk esőre, majd szombaton újabb csapadékhullám érkezik.

Nyugat, délnyugat felől folyamatosan érkeznek az újabb csapadéktömbök hazánk térsége fölé. Péntek délután azonban dél felől átmenetileg egyre több helyen csökken a csapékhajlam. Pénteken késő estére országszerte megszűnik az esőzés. Nem tart azonban sokáig a csapadékszünet, mert szombaton a reggeli órákban egy hidegfront hatására nyugat felől ismét egyre több helyen kell esőre, havas esőre, havazásra számítani, sőt szombat délután az Alföldön akár az ég is megdördülhet. Szombat délután a hidegfront átvonulásával nyugat felől fokozatosan megszűnik a folyamatos csapadékhullás, ezt követően már csak helyenként fordulhatnak elő hózáporok.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát péntek 9 óra és szombat 21 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

37 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.