Mutatjuk, mikor csillapodik a szél

2021. szeptember. 24 9:34

Anticiklon peremén meleg levegő áramlik hazánk területére északnyugat felől, napról napra melegebb idő várható. Több helyen erős széllel, néhol viharos lökésekkel telik a péntek.

Míg nyugaton, délnyugaton napfényes, nyugalmas, kifejezetten kellemes idővel telik a péntek, a északkelet felé haladva több helyen erős szél kíséri a napot. A főváros tágabb környezetében és északon akár viharos lökések is felléphetnek. A szél a késő délutáni órákig kitart, ezt követően azonban mindenhol csillapodik a légmozgás. A hétvége már nyugodt, napos, igazi kirándulóidővel és kellemes hőmérséklettel telik.

Az alábbi térképeken háromórás bontásban szemléltetjük, hol várható a legerősebb szél pénteken, és mikor csillapodik jelentősen a légmozgás.

11 óra

14 óra

17 óra

20 óra

23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben megnövekszik a felhőzet és holnap már egy hidegfront okozhat kellemetlen tüneteket. A lágyszárú allergénnek közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. Zivatarok környezetében az allergiások tünetei rosszabbodhatnak. Aztán az eső kimossa a virágport átmenetileg a légkörből.

A légnyomás a nap végén emelkedni kezd.