Mutatjuk, mikor csillapodik a szél

2022. január. 14 11:28

A megerősödő szelet több helyen viharos lökések is kísérhetik. Az alábbi, térképes összeállításban bemutatjuk, hol várható a legerősebb szél és mikor csillapodik a légmozgás.

Szeles nap elé nézünk pénteken. A főváros térségében és a Dunántúl északi területein a megerősödő északnyugati szelet viharos (hozzávetőleg 60-75 km/órás) lökések kísérhetik. Az erős, helyenként viharos szél az egész napunkat végigkíséri, szombat hajnalra veszít erejéből a légmozgás.

Az alábbi térképes összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük, hol várható erős, viharos szél, és mikor csillapodik a légmozgás.

Péntek, 13 óra

16 óra

19 óra

22 óra

Szombat, éjjel 1 óra

Szombat, hajnali 4 óra

Szombat reggel 7 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.