Mutatjuk, mikor ered el az eső, óráról órára

2021. augusztus. 26 12:00

Több fokos lehűléssel, nagyobb területen jelentős esővel hidegfront érkezik. A legtöbb eső a délnyugati, déli megyékben várható.

Csütörtök délután egy hidegfront intenzív csapadékzónája éri el az országot., mely északnyugat felől dél, délkelet, majd kelet felé mozog. A csütörtök este, éjszaka lehulló csapadék összege Zala és Somogy megyében területi átlagban is elérheti, illetve meghaladhatja a 20 millimétert, de a délnyugati, nyugati megyékben lokálisan másutt is összegyűlhet hasonló mennyiség. Az eső zöme csütörtök késő estétől péntek délig hullik le.

Az alábbi képsorozaton a legfrissebb modelleredmények segítségével szemléltetjük, a hidegfront várhatóan az ország mely részeire, mikor hoz esőt, záporokat, kisebb eséllyel egy-egy zivatart csütörtök délutántól péntek 14 óráig.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Csütörtök, 15 óra

Csütörtök, 16 óra

Csütörtök, 17 óra

Csütörtök, 18 óra

Csütörtök, 19 óra

Csütörtök, 20 óra

Csütörtök, 21 óra

Csütörtök, 22 óra

Csütörtök, 23 óra

Péntek, 0 óra

Péntek, éjjel 1 óra

Péntek, éjjel 2 óra

Péntek, éjjel 3 óra

Péntek, hajnali 4 óra

Péntek, reggel 5 óra

Péntek, 6 óra

Péntek, 7 óra

Péntek, 8 óra

Péntek, 9 óra

Péntek, 10 óra

Péntek, 11 óra

Péntek, dél

Péntek, 13 óra

Péntek, 14 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.