Mutatjuk, mikor ered el az eső, óráról órára

2023. október. 24 13:00

A késő délutáni, esti óráktól kezdődően változékonyra fordul időjárásunk. Szerda délelőttig több helyen jelentős eső eshet.

Hidegfront érkezik északnyugat felől, a napközbeni kisebb esőzést követően az esti órákban ismét egyre többfelé elered az eső. Az éjféli óráktól előbb a Dél-Dunántúlon, majd reggelig keletebbre a Dél-Alföldön zivatarok is kialakulhatnak, melyeket intenzív csapadék, erős, viharos széllökések kísérhetnek.

Az északi országrészben ma estétől szerda reggelig jelentős mennyiségű eső eshet, területi átlagban 10-15 milliméter, de lokálisan akár 20 milliméter feletti csapadék is összejöhet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadék várható útvonalát kedd 20 óra és szerda 13 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

18 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.