Mutatjuk, mikor érkezik a nagy eső, óráról órára

2022. március. 30 7:43

A Földközi-tenger felett egy mediterrán ciklon alakult ki, amely szerda estétől komoly hatást gyakorol hazánk időjárására, esőzés és lehűlés formájában.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a mediterrán ciklon az ország mely részeire, mikor hoz esőt szerda estétől, a péntek éjszakai órákig. Szinte az egész országban esni fog. Az első kisebb csapadékhullám már szerda este eléri hazánkat nyugat felől. A nagyobb, kiterjedtebb csapadéktevékenység azonban majd csak csütörtök reggeltől  érkezik meg délnyugat felől, amely aztán csütörtökön napközben átterjed az ország többi részére. Többfelé kiadós mennyiségű esőre lehet számítani, 15-30 milliméter lesz a jellemző. Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda este 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Péntek 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.