Mutatjuk, mikor érkezik a szélvihar

2023. február. 03 16:07

Markáns hidegfront vonul át hazánk felett. Térképeken mutatjuk be, merre várhatók a legerősebb széllökések szombaton napközben.

Az Észak-Dunántúlon már péntek este is elfordulhatnak viharos erejű széllökések, majd az éjszakai órákban rövid időre kissé mérséklődik a szél. Szombat hajnaltól a Dunántúlon ismét egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a szél. Reggel már többfelé 70-80 km/órás széllökések lehetnek.

Szombat délelőtt tovább erősödik a vihar. A Dunántúlon nagy területen várhatók 90 km/órát meghaladó széllökések, és északkeleten is előfordulhat egy-egy 90 km/óra körüli lökés. A Bakonyban és a Balaton medencéjében akár 100-110 km/órás széllökés is lehet.

Szombaton a késő délutáni óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél, de erős széllökések még késő este is előfordulhatnak.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.