Mutatjuk, mikor érkeznek a frissítő záporok, zivatarok, óráról órára

2023. augusztus. 28 8:11

Hétfő este nyugat, délnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására egyre több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

Hétfőn az esti óráktól kezdődően dél, délnyugat felől egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok hazánk területén. Egy adott terület felett akár több csapadéktömb is átvonulhat. Szerdáig az ország nagy részén 10-25 milliméter csapadékra számíthatunk, de hevesebb zivatargócokból akár 40-50 milliméternyi mennyiség is összejöhet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék hétfő 20 óra és szerda 2 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek. Fontos megemlíteni, hogy az igen alacsony intenzitású csapadékot a modell nem tudja jól reprezentálni, ezért az egyes csapadékjelek határvonalait nem érdemes szigorú választóvonalként kezelni.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
31 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma hidegfront okoz kellemetlen tüneteket. Fejfájás jelentkezhet a havazás előtt. A közlekedést síkos utak és ködfoltok nehezíthetik.
Északnyugaton a szelet akár viharos lökések is kísérhetik. Ezért vezessenek óvatosan.

A légnyomás emelkedni kezd.