Mutatjuk, mikor érkeznek a hidegfront zivatarai, óráról órára

2020. október. 03 9:18

A nyugat felől közelítő hidegfrontból az esti órákban egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok az országban. Lássuk, milyen időbeli lefolyással várható érkezésük.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz záporokat, zivatarokat a szombat esti óráktól. A front várhatóan először a nyugati megyékben lesz a legaktívabb, majd az éjszaka folyamán a középső és keleti országrészre tevődik át a zivatartevékenység. A záporokból, zivatarokból szeszélyes területi eloszlásban várható csapadék, helyenként akár 15-20 milliméter eső is lezúdulhat, kisebb körzetekben azonban egy csepp sem hull majd. Utóbbi területek nagyobb számban az Alföld déli részén lesznek.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Szombat este 22 óra

23 óra

Vasárnap 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.