Mutatjuk, mikor kell esőre számítani szerdán napközben

2018. október. 23 14:37

Az éjszakai órákban érkező hidegfront jelentősebb csapadéktevékenységgel vonul át hazánk felett. Óráról órára bemutatjuk, mikor kell az ország egyes részein esőre számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt szerdán napközben. Egy adott helyen jellemzően 1-3 órás csapadékhullásra kell számítani. Ebben az időszakban általában 1-6 milliméter csapadék hull, de a Dunántúl nyugati területein akár 10 milliméter is lehet. Reggel az Északi-középhegység térségében kezdődik az esőzés, majd fokozatosan délnyugat felé terjed a csapadékzóna. Várhatóan a késő délutáni, kora esti órákban a Dunántúl déli részén hagyja el a front hazánkat. Ezt követően még futó záporok előfordulhatnak, de nagy területet érintő esőzés már nem várható.

Szerda reggel, 8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Az esti órában egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Folytatódik a lehűlés. A hideg időben egyre vastagabb ruházatra van szükségünk. Fronthatásra ma még nem kell számítani. Mérséklet marad a szél. Ami jelentősen nem csökkenti a hőérzetet.
A légnyomás csökken.