Mutatjuk, mikor kell esőre számítani szerdán napközben

2018. október. 23 14:37

Az éjszakai órákban érkező hidegfront jelentősebb csapadéktevékenységgel vonul át hazánk felett. Óráról órára bemutatjuk, mikor kell az ország egyes részein esőre számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt szerdán napközben. Egy adott helyen jellemzően 1-3 órás csapadékhullásra kell számítani. Ebben az időszakban általában 1-6 milliméter csapadék hull, de a Dunántúl nyugati területein akár 10 milliméter is lehet. Reggel az Északi-középhegység térségében kezdődik az esőzés, majd fokozatosan délnyugat felé terjed a csapadékzóna. Várhatóan a késő délutáni, kora esti órákban a Dunántúl déli részén hagyja el a front hazánkat. Ezt követően még futó záporok előfordulhatnak, de nagy területet érintő esőzés már nem várható.

Szerda reggel, 8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A Dunántúlon megerősödik a szél, ami megviseli az idegrendszert. Ezt egy hidegfront hatásának köszönhetjük. Az kopott ízületek fájdalmai erősödnek fel. Migrénes, görcsös fejfájás kialakulhat. Fáradékonyság, koncentrációs problémák is tapasztalhatók, ezért nehezebb lehet a munkára koncentrálni. Növekszik a reakcióidő.
A légnyomás emelkedik.