Mutatjuk, mikor kell esőre számítanunk a hidegfrontból, óráról órára

2021. augusztus. 22 9:23

Hétfőre virradó éjszaka északnyugat felől egy hidegfront éri el az országot. Lássuk, milyen időbeli lefolyással vonul át felettünk a csapadékzónája.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt, záporokat, zivatarokat a hétfői nap folyamán. A front várhatóan először a Dunántúlon északnyugati részén lesz a legaktívabb, majd hétfőn napközben a csapadékzóna átterjed a középső országrészre is. A keleti területekre azonban csak a délutáni, kora esti órákban érkezik meg az eső. A záporokból, zivatarokból összességében a nyugati megyékben és a Tiszántúlon várható a legtöbb csapadék 5-15 milliméterrel. A középső megyékben átmenetileg gyengül a csapadékrendszer, arrafelé csak 1-5 milliméter valószínű. A front várhatóan kedd reggelre elhagyja az országot, ezt követően főként az északkeleti megyékben fordulhatnak elő még záporok, zivatarok.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Hétfő, 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.