Mutatjuk, mikor várható eső a hidegfrontból, óráról órára

2020. április. 18 15:58

Hidegfront vonul át hazánk felett, amelynek csapadékzónája szombatról vasárnapra virradó éjszaka éri el az országot. Képsorozaton mutatjuk be, merre kell esőre számítani.

Az éjszaka folyamán egyre többfelé elered az eső, de a hidegfront zömmel kis mennyiségű csapadékot hoz. Nem oldódik meg tehát ezzel az esőzéssel az egyre súlyosbodó szárazság, a talaj felső 50 centiméteres rétegéből ugyanis átlagosan 70 milliméter eső hiányzik.

Jellemzően 2 és 8 milliméter közötti mennyiség várható, csak intenzívebb záporokban, zivatarokban hullhat 10 millimétert meghaladó mennyiség. Az esőzés a jelenlegi adatok szerint az ország északi megyéiben kezdődik és a Dél-Dunántúlon fejeződik be legkésőbb. Hétfőn reggelre várhatóan mindenütt megszűnik a csapadékhullás.

Az alábbi térképeken órás bontásban mutatjuk be az esőzés legvalószínűbb útvonalát, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap 2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő 0 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.