Mutatjuk, mikor várható eső a hidegfrontból, óráról órára

2021. március. 26 16:25

Szombaton kora délután az északnyugat felől közelítő hidegfrontból záporok, zivatarok alakulnak ki az országban. Lássuk, milyen időbeli lefolyással várható érkezésük.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz záporokat, zivatarokat szombat délutántól vasárnap hajnalig. A front várhatóan először a Dunántúlon lesz a legaktívabb, majd a késő esti óráktól a középső és keleti országrészre tevődik át a zivatartevékenység. A záporokból, zivatarokból szeszélyes területi eloszlásban várható csapadék, helyenként akár 5-10 milliméter eső is lezúdulhat, kisebb körzetekben azonban egy csepp sem hull majd. A front várhatóan vasárnap reggelre elhagyja az országot, ezt követően legfeljebb elvétve alakulhat ki futó zápor.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Szombat délután, 14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.