Mutatjuk, mikor várható eső a hidegfrontból, óráról órára

2019. augusztus. 02 12:40

Az érkező hidegfront hatására egyre több helyen kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Bemutatjuk, előre láthatólag mikor várható megjelenésük.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt péntek délutántól, a szombat reggeli órákig. Szinte az egész országban esni fog.  Többfelé kiadós mennyiségű csapadék várható. Az esőzést okozó felhőtömb fokozatosan nyugatról kelet felé helyeződik át. Szombat délelőtt már csak a délkeleti megyékben eshet, egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap.

Augusztus 2, péntek 14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.