Mutatjuk, mikor vonul át felettünk az újabb esőzés, óráról órára

2024. január. 26 15:53

Térképsorozaton mutatjuk be, mikor kell csapadékra számítani hazánkban a péntek délutántól szombat reggelig tartó időszakban.

A péntek délutáni órákban nyugat, északnyugat felől újabb csapadékzóna éri el hazánkat, amely az esti, éjszakai órákban tovább terjeszkedik kelet felé. Az ország nagy részén eső valószínű, de az északkeleti vármegyékben ónos eső, havas eső, havazás is előfordulhat. Szombat hajnalban nyugat felől gyorsan felszakadozik a felhőzet, napközben már csak a Tiszántúlon alakulhat ki néhol futó zápor. 

Az alábbi összeállításban térképeken szemléltetjük a csapadékmező várható alakulását péntek délután 17 óra és szombat reggel 6 óra között az AROME időjárás-előrejelző modell legfrissebb számításai alapján.

A térképek a csapadék intenzitását jelölik. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

csapadéktérkép
14 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.