Mutatjuk, mikor vonulnak át a viharok az országon, óráról órára

2020. június. 29 10:18

A hétfő délutáni órákban egy gyors mozgású hidegfront robog át hazánk felett. Mutatjuk, merre várhatók belőle zivatarok.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz záporokat, zivatarokat hétfőn napközben és este. Zivatarok kialakulására nem csak a front vonalának mentén kell számítani, hanem már előtte is. A leghevesebb viharok előre láthatólag a délután második felében és kora este lesznek, nagyobb számban az ország északi részén. A záporokból, zivatarokból szeszélyes területi eloszlásban várható csapadék, helyenként akár 20-40 milliméter eső is lezúdulhat, kisebb körzetekben azonban egy csepp sem hull majd. A hidegfront várhatóan az éjféli órákban hagyja el az országot kelet felé.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Hétfő délután 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.