Nagy eső után zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2020. október. 14 10:28

Csütörtökön délután újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat, amely a déli megyékben helyenként zivatarok kialakulásához is megfelelő időjárási körülményeket biztosít.

Csütörtökön a nap első felében még veszélyes időjárási jelenség nem várható, majd délután délnyugat felől ismét csapadékrendszer érkezik a legtöbb helyen zápor, eső formájában, a déli tájakon azonban zivatar is kialakulhat. A csapadék mennyisége az előző napokénál kevesebb lesz, a legtöbb eső (10-15 milliméter) az északi, északnyugati tájainkon valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Baranya megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Nyugat felől egy gyenge front érkezik, nyomában melegebb levegővel. Pár fokos melegedésre lehet számítani. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Ingerlékenység, alvászavar és emésztési panaszok is előfordulhatnak. Növekszik a reakció idő.

A légnyomás ingadozik.