Nagy esők jönnek éjszaka

2017. június. 30 13:41

Az éjszaka érkező hidegfront jelentősen lelassul a Kárpát-medence középső részei felett, emiatt az ország nagy részén jelentős csapadékra kell számítani.

A front Nyugat-Európában jelentős csapadékot és lehűlést okozott és ez nem lesz másként nálunk sem. Estig a Dunántúlon helyenként, majd éjszaka egyre többfelé kell esőre, záporra számítani. Kisebb körzetekben zivatarok is kialakulhatnak. A legnagyobb mennyiségű eső a Dunántúl és az Alföld déli felén, valamint az Északi-középhegységben valószínű. Ott akár 20 millimétert meghaladó csapadék is hullhat. Az ország többi részén jellemzően 5-15 milliméter várható.

Reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap. Kezdetben még többfelé, majd inkább csak keleten valószínű eső, zápor, délután pedig nyugaton alakulhat ki egy-egy zivatar. A nyugatias szél megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet.

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.