Nagy esőre figyelmeztetnek a délnyugati megyékben

2023. január. 16 7:34

Olaszország felett egy mediterrán ciklon örvénylik, amely hazánk délnyugati határainál 20 milliméternél több csapadékot okozhat a hétfői nap folyamán.

Zala és Somogy vármegyékben a déli órákig kitarthat a csapadéktevékenység. Ezeken a területeken az eddig már lehullott mennyiséggel a 24 órás csapadékösszeg meghaladhatja a 20 millimétert.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre vonatkozóan 20 millimétert meghaladó csapadékmennyiség miatt Zala és Somogy megyére vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfő hajnaltól kezdetben a Nyugat-Dunántúl magasabban fekvő területein, majd napközben fokozatosan a Dunántúli-, illetve Északi-középhegység csúcsain is havazásba válthat a csapadék, így ezeken a területeken néhány centiméter, olvadozó hóréteg kialakulhat.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.