Nagy esőre figyelmeztetnek a Dunántúlon

2017. december. 12 10:17

A következő órákban a Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső, a délnyugati tájakon komoly mennyiségre figyelmeztetnek.

Északnyugat felől egy markáns hidegfront érte el hazánkat, amely térségünk felett jelentősen lelassul. Jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. A legtöbb eső várhatóan a Dunántúl déli és nyugati tájain hull majd. Az Országos Meteorológiai Szolgálta elsőfokú figyelmeztetést adott ki Somogy megyére, amely szerint a mai nap folyamán 20 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani a megye egyes részein. Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is változhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.