Nagy esőre figyelmeztetnek több déli megyében

2019. december. 21 11:41

Egy mediterrán ciklon hatására többfelé kell kiadós mennyiségű esőre számítani, a déli megyékben akár 20-30 milliméter is lehullhat.

Szombat délutántól éjfélig az Észak-Dunántúlon, kisebb eséllyel az Északi-középhegységben is 15 milliméter körüli, vagy azt kissé meghaladó mennyiségű eső hullhat. Vasárnap – a nap második felében – különösen az ország déli megyéiben valószínű területi átlagban is jelentős, akár 20-30 milliméter eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki vasárnapra vonatkozóan a várhatóan nagy mennyiségű eső miatt Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna és Somogy megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.