Nagy köd, sok eső jön

2018. január. 01 10:54

Az érkező hidegfront előtt még az ország északkeleti területein kedvezőek a feltételek sűrű köd kialakulásához. Emellett délutántól nagyobb mennyiségű csapadék hullhat a déli területeken.

Az Északi-középhegységben, az Alföld északi peremén, Pest megye északi részén kiterjedtebb, máshol (Alföld, Kisalföld, Baranya) foltokban sűrű köd alakult ki. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, zsugorodik a köd. A legtartósabban az Északi-középhegységben maradhat párás, ködös az idő. Estétől ismét növekszik a ködhajlam, jellemzően az ország keleti részén nagy területen – de legfőképp az Északi-középhegységben valamint Észak-Alföldön – alakul ki tartós, sűrű köd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt.

Kedden az egyre inkább megélénkülő északnyugati szél hatására napközben javulni fognak a látási viszonyok.

A késő délutáni óráktól nyugat felől egyre többfelé elered az eső, amely ma délnyugaton okozhat 10-15 milliméter feletti, kedden pedig délkeleten hozhat 15 milliméternél több csapadékot.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.