Nagy mennyiségű esőre figyelmeztetnek északkeleten

2020. szeptember. 30 13:42

Szerdán és csütörtökön hazánk időjárását egy ciklon határozza meg, amely az északkeleti területekre nagy mennyiségű esőt zúdít. Több megyében figyelmeztetés érvényes.

Szerdán és csütörtökön is északkeleten (körülbelül a Miskolc-Debrecen vonaltól északkeletre) a 24 óra alatt lehulló csapadék összege meghaladja a 15-20 millimétert, néhol a 20 millimétert is. A Dunántúlon és a középső országrész hegyvidéki területein a megerősödő északnyugati szelet viharos közeli (60 km/óra körüli) lökések is kísérhetik a szerda esti órákig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a nagy mennyiségű eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre szerdán.

A 24 óra alatt várhatóan 20 milliméter meghaladó mennyiségű csapadék miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.