Nagy területen sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. október. 27 13:44

Az ország nyugati részén helyenként, keletebbre sokfelé számíthatunk ködre szerda hajnaltól. Napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Kedden délután, este a délnyugati határvidéken kissé labilizálódik a légkör, de zivatar kialakulására minimális az esély.

Kedden késő estétől Észak-Magyarországon, az Alföldön, a Dunántúl keleti részén sokfelé, nyugaton helyenként köd képződik. Több helyen (kiemelten az Alföld északi részén, középső országrészben, Északi-középhegység völgyeiben) sűrű ködre is számítani lehet. Szerdán napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, valamint Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a szerdai napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.