Nagyobb mennyiségű hóra figyelmeztetnek délen és keleten

2019. január. 21 14:12

Az esti óráktól újabb havazás veszi kezdetét a déli megyékben, amelyből kedd estig helyenként akár 10 centimétert meghaladó vastagságú hóréteg alakulhat ki.

Hétfőn a késő esti óráktól dél, délnyugat felől ismét csapadékzóna érkezik, amelyből a déli tájakon előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Az éjszaka folyamán, kedd hajnalig nagyjából lepel-2 centiméteres hóréteg kialakulása várható a Pécs-Békéscsaba vonaltól délre. Kedden napközben tovább halad a csapadékzóna egyre inkább kelet, északkelet irányába. Kedd estig a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonalig lehet havazásra számítani, összességében lepel-10 centiméteres hóréteg alakulhat ki (dél felé haladva a nagyobb mennyiségekkel). A déli, délkeleti határvidéken akár 10 centimétert meghaladó (10-12 centiméter) hó is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt kilenc déli és keleti megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.