Négy északkeleti megyében sűrű ködre figyelmeztetnek

2018. november. 10 10:52

Az éjszakai órákban ismét jelentősen növekszik a köddel borított területek nagysága, amely vasárnap az északkeleti megyékben tartósan megmaradhat.

Szombaton délelőtt az országban képződött köd zsugorodásnak indul, legtovább a nyugati megyékben, a Kisalföldön és az Észak-Alföldön maradhat meg. Vasárnapra virradóra kiterjedt és tartós köd legnagyobb eséllyel az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység környezetében alakulhat ki. Napközben is azokon a tájakon maradhat meg legtovább (várhatóan kevésbé lesz azonban tartós, mint a korábbi napokban). Hajnalban kis valószínűség mellett arrafelé néhol ónos ködszitálás is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentősen romló látási viszonyok miatt Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre figyelmeztetést adott ki vasárnapra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.