Négy megyében már másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt

2018. augusztus. 20 10:45

Kedden még nagyobb területre terjed ki a hőség, szinte az egész országban elsőfokú, négy megyében pedig már másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Hétfőn a délutáni, kora esti órákban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében esetleg kialakulhat egy-egy rövid életű, nem heves zivatar. Kedden villámtevékenység az északkeleti megyékben lehet ugyancsak egy-egy helyen. A napi középhőmérséklet hétfőn főként az Alföldön, illetve városi környezetben meghaladhatja a 25 fokot.

Kedden az ország nagy részén már 25 fok feletti, négy megyében pedig már a 27 °C fok feletti napi középhőmérséklet várható. Emiatt Az Országos Meteorológiai Szolgálat Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a rendkívüli meleg miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.