Néhol 30 milliméter esőt hozott a ciklon

2021. április. 14 9:47

Enyhült a szárazság, többfelé áztató esővel telt a keddi nap; melyet azonban többfelé erős, néhol viharos szél kísért. Szerda reggelre a hegyekben jelentős hóréteg alakult ki.

Hazánk időjárását napok óta egy intenzív ciklon határozza meg, mely többfelé viharos erejű széllökéseket, nagy mennyiségű csapadékot és a hegyekben komoly havazást okozott. Az esős idő hétfő délután vette kezdetét, a keddi nap pedig a legtöbb helyen áztató esővel telt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint az elmúlt 48 órában az ország nagy részén legalább 10 milliméter összejött; kivételt képeznek a délkeleti területek, továbbá az északkeleti határszél, itt 10 milliméter alatt maradt a csapadék mennyisége. A főváros tágabb környezetében, illetve az Észak-Dunántúl egyes részein 20, néhol pedig 30 millimétert meghaladó csapadék hullott.

A csapadék egy része havas eső, jelentősebb mennyiségben a magasabban fekvő területeken hó formájában érkezett. A Bakonyban közel 30 centiméteres hóréteg alakult ki.

Az ország legnagyobb részén jelentősen enyhült a szárazság a talaj felső 50 centiméteres rétegében, azonban teljesen nem szűnt meg a vízhiány.

Forrás: met.hu

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.