Nem mindenhol ússzák meg ennyivel a hidegfrontot

2018. július. 11 12:34

A hazánk időjárását meghatározó hidegfront a környező országokban még nagyobb viharokkal, esőzésekkel vonul át, helyenként 100 milliméter eső zúdulhat le.

Az elkövetkező 72 órában akár 100 milliméter, helyenként 150 milliméter csapadék is várható Északkelet-Németországban és Lengyelország északi pontjain. Ezen túlmenően Észak-Olaszország, Szlovénia és Északnyugat-Horvátországban is várható intenzív felhőszakadás: lokálisan akár 100 milliméter is lehullhat.

Helyenként intenzív zivatarok várhatóak ma Lengyelország nyugati részén, a Cseh Köztársaságban és Kelet-Ausztriában. Minden körülmény adott lesz  légkörben az intenzív zivatarok kialakulásához.

Szerdán több vihar várható az északi-adriai régióban is.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.