Nem sokon múlt, hogy rekord hideg legyen

2021. április. 24 11:31

Az idei április enyhén szólva sem kényeztet minket enyhe tavaszi időjárással. A szombat hajnal is meglehetősen csípősre sikeredett.

A csütörtökön átvonult hidegfront után péntek estére az ország legnagyobb részén kiderült az ég és mérséklődött a légmozgás. A nyugalomba került hideg levegő a felszín közelében több helyen fagypont alá hűlt a szombat hajnali órákban. A leghidegebbet Zabaron mérték az Országos Meteorológiai Szolgálat hálózatában -4,2 fokkal, amely mindössze egy fokkal marad el a 2017-ben Szentléleken, illetve 1988-ban Kékestetőn regisztrált -5,2 fokos értéktől. A következő napokban is az ilyenkor szokásosnál jóval hidegebb időre van kilátás, emiatt hajnalonként fagy továbbra is előfordulhat.

Térkép forrása: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.