Nézzük, mikor érkezik az újabb csapadék, óráról órára

2019. december. 11 12:33

A csütörtök hajnali órákban ismét egyre több helyen elered az eső, nyugaton és a Bakonyban azonban havazás is előfordulhat.

Csütörtökre virradó éjszaka újabb front éri el hazánk térségét, melynek nyomán az ország középső tájain elered az eső. A nyugati megyékben és a Bakonyban havazás is várható. A csapadéksáv csak nagyon lassan helyeződik kelet felé, így az ország nagy részén csütörtökön egész nap ismétlődő csapadékhullásra kell számítani, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Estére várhatóan a Dunántúlon megszűnik a csapadék, de a keleti tájakon még péntek hajnalban is eshet az eső, havas, eső. Az alábbi térképeken órás bontásban bemutatjuk a csapadéktevékenység legvalószínűbb útvonalát, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Csütörtök, hajnali 3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Péntek, 0 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.