Nézzük, mikor jönnek az újabb viharok, óráról órára

2022. május. 24 18:58

Kedd estétől újabb záporok, zivatarok érik el az országot, illetve az éjszakai órákban egyre több alakul ki hazánk felett is. Térképsorozaton mutatjuk be várható átvonulásukat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a az ország mely részeire, mikor érkeznek záporok, zivatarok kedd estétől. Várhatóan az első viharok nyugat felől érik el az országot, majd az éjszaka folyamán a Dunántúlon újabb zivatarcellák kialakulására kell számítani. A záporokból, zivatarokból szeszélyes területi eloszlásban várható csapadék. Általában 2-10 milliméter eső várható, de egy-egy intenzív zivatargócban akár 15-20 milliméternyi csapadék is lezúdulhat, kisebb körzetekben azonban egy csepp sem hull majd.

A csapadékzóna legyengülve szerda reggel, kora délelőtt, keleti határainknál hagyja el az országot.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Kedd este 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szerda 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.