Nyugat felől zivatarok érkeznek, figyelmeztetés érvényes

2023. június. 04 11:05

Vasárnap késő délutántól előbb a nyugati területeken, majd éjszaka és hétfőn napközben már az ország középső és déli megyéiben is zivatarok kialakulására lehet számítani.

Vasárnap késő délután, este az Alpokaljára és a délnyugati, déli határvidékre már besodródhat egy-egy zivatar, majd az éjszaka folyamán a Dunántúl nyugati felén lehetnek alkalmasak a feltételek néhány cella kialakulásához. Vasárnap Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.  Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn napközben is jellemzően a Dunántúlon, illetve a Dél-Alföld tágabb térségében kell helyenként zivatarokra számítani. A legerősebb cellákat intenzív csapadékhullás (10-20 milliméter), kis méretű jég és szélerősödés kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Dunántúlra, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyére a hétfői napra vonatkozóan a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás